HU EN

FELHÍVÁS
REGISZTRÁCIÓ, BELÉPÉS

ONLINE REGISZTRÁCIÓ
BELÉPÉS

KONFERENCIA FELHÍVÁS

A konferencia címe azt tükrözi, hogy az egyszerre jelentkező természeti és társadalmi krízisek korában, amikor a nevelés és oktatás kontextusát adó világ lényegi vonatkozásokban alakul át, a neveléstudománynak a korábbiaknál is erősebben kell elköteleződnie a pedagógia humanista alapjai, az egyéni, társas és társadalmi fejlődést leginkább fenntartó módon biztosító lehetőségei mellett – és ezt csak újfajta, innovatív, rugalmas módokon teheti meg.

Napjaink kihívásai – mint például az egyre növekvő szociális és kulturális sokféleség, a digitalizáció és a mesterséges intelligencia elterjedése, ami korábban nem alkalmazott módszerekhez vezet a társadalomtudományi és így a neveléstudományi kutatások terén is – egyben a megújulást is lehetővé teszik.

Mindezek jegyében az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara és az MTA Pedagógiai Tudományos Bizottság nevében tisztelettel meghívjuk Önt, hogy vegyen részt a XXIII. Országos Neveléstudományi Konferencián, melynek célja a hazai neveléstudományi és az ehhez kapcsolódó társadalomtudományi kutatások legújabb és legmagasabb színvonalú eredményeinek bemutatása.

A konferenciát jelenléti formában tartjuk az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kazinczy utca 23-27. alatti épületében 2023. október 26. és 28. között.


Dr. Bajzáth Angéla
a konferencia titkára
Prof. dr. Győri János
a konferencia elnöke