HU EN

FELSŐOKTATÁS-PEDAGÓGIA
OKTÓBER 25.

Budapest, 2023. október 25.

ELTE PPK Kazinczy u. 23-27.

"Felsőoktatás-pedagógiai kutatások és fejlesztőmunka az új feltételek között"

A felsőoktatás-pedagógiának értékes előzményei vannak hazánkban, ám ezeken is túltekintve e szakterület életre keltését és dinamizálását követeli a magyar felsőoktatás aktuális, forrongó, átmeneti állapota is. Az intézmények új feltételek között keresik a maguk útját, ugyanakkor sokban közös gondokkal néznek szembe, hasonló lehetőségekkel számolhatnak, egészséges versengésük mellett szükség van az előrevivő tapasztalatok cseréjére is. Ez kiterjedhet a nehézségek felmérésére és a kedvező megoldások bemutatására egyaránt.

Az országos rendezvény fókuszában a felsőoktatás hatékony működésének módszertani, intézményi és átfogó strukturális problémái állnak, melyek megvitatásában a neveléstudomány és kiterjedt határvidéke szakembereire számítunk, de a felsőoktatás legkülönbözőbb diszciplináris területein működő elkötelezett oktatók részvételét is szeretnénk előmozdítani a mind teljesebb tájékozódás és példaadó együttműködés jegyében.

~~~~~~~~~~~~

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar és az MTA II. Osztály Pedagógiai Tudományos Bizottság Felsőoktatás-pedagógiai Munkacsoportjának együttműködésében megvalósuló rendezvényünkön a kutatási eredmények és a fejlesztőmunka bemutatására előadás formájában nyílik lehetőség. A konferencia nyelve magyar és angol.

A konferencián való részvétel ingyenes. A konferencia iránt érdeklődők a részvételi szándékukat ezen a linken keresztül regisztrálhatják.

Az előadói szándék regisztrálása az absztrakt feltöltésével együtt ugyanitt lehetséges.
A magyar és/vagy angol nyelvű absztrakt terjedelme 1500-2000 karakter szóközökkel.

Absztrakt leadás határideje: 2023. május 14.

A benyújtott szakmai anyagokat az MTA II. Osztály Pedagógiai Tudományos Bizottság Felsőoktatás-pedagógiai Munkacsoportjának két tagja vagy az általuk felkért két független bíráló értékeli.

A bírálati folyamat titkos, sem a bíráló nem ismeri a bírált munka szerzőjét (szerzőit), sem a bírált munka szerzője a bírálót, a bírálókat.

A jelentkezőket válaszlevélben értesítjük, a szekciók összetételének meghatározása és a konferencia programja a beérkezett jelentkezések alapján történik.

Érdeklődni az fti_igazgato@ppk.elte.hu email címen lehet. A konferencia honlapja itt érhető el.